Begin met investeren in jezelf!

Wie zijn vermogen wil laten groeien, kan twee dingen doen. Je kan geld besparen, of je kan meer geld verdienen. Geld besparen is effectief, met name op korte termijn. Maar het kan maar tot een bepaalde hoogte, want je zult basisbehoeften blijven behouden. Ook kan continu geld besparen een vervelende invloed op je leven hebben, doordat je ofwel meer stress hebt, je minder geniet van het leven of je partner er gek van wordt. Daarom is het meer duurzaam om meer geld te verdienen door in jezelf te investeren. Want door je inkomen te verhogen kun je meer sparen, meer genieten van het leven en zelfs meer tijd kopen.

In jezelf investeren is een van de beste manieren om meer geld te verdienen. Want in jezelf investeren zal leiden tot vele voordelen, zoals bijvoorbeeld meer kennis, meer energie (fitheid) en meer geluk. Op lange termijn zal je dit heel veel meer opleveren, dan geld besparen.

Door in jezelf te investeren, kan ook jij een crypto-expert worden. Zo is er een bekend gezegde dat wanneer je minimaal één uur per dag spendeert aan het lezen en kennis vergaren binnen één domein, dat je na 10 jaar een expert op wereldniveau zal zijn. Eén uur per dag, meer is niet nodig. Wel heb je hiervoor goede focus nodig en zul je continu jezelf moeten evalueren.

Als je echt meer geldt wilt gaan verdienen, dan zal je slim te werk moeten gaan. En wat is slimmer dan geld voor jou te laten werken, in plaats van andersom? En nee, dit klinkt niet te mooi om waar te zijn. Het is bijzonder makkelijk om hiermee te starten. Maar wat wel cruciaal is, is om te begrijpen hoe je dit doet. Begrijp je dit niet, dan is de kans op fouten groter. Een aantal tips vanuit onszelf zou zijn om te starten met lezen over investeren en over hoe geld werkt. Zo is ‘Rich Dad, Poor Dad’, een van de beste boeken om te leren begrijpen hoe je geld voor je kan laten werken. Het is een investering van tien euro en een aantal uur lezen, maar het zal je dubbel en dwars uitbetalen.