Wat is crypto-trading?

Waarschijnlijk ken je de aandelenmarkt wel. Dit is de markt waar mensen aandelen kopen en verkopen. Wanneer je een aandeel koopt, koop je in feite een klein deel van het bedrijf. Crypto trading kun je een beetje vergelijken met deze markt, echter koop je niet een deel van een bedrijf.

Bij crypto trading koop en verkoop je namelijk cryptocurrencies, ook wel cryptomunten genoemd. Deze cryptomunten zijn dus een valuta van de cryptocurrency. Door aan crypto trading te doen kun je veel geld verdienen. Maar ook kun je veel geld kwijtraken. Het draait erom, om een cryptomunt voor een hoger bedrag te verkopen dan waar je het zelf voor hebt gekocht. Op deze manier maak je namelijk winst.

Er is ook een andere manier om geld te verdienen aan cryptotrading. Je kunt namelijk ook long en short gaan. Je bent dan in feite aan het gokken op wat de koers zal doen. Wanneer je het juist hebt, krijg je een beloning.
Bij long gaan verwacht je dat de koers zal stijgen. Stijgt de koers? Dan krijg jij geld. Wanneer je denkt dat de koers zal dalen, kun je short gaan. Je verdient dan geld wanneer de koers ook daadwerkelijk daalt. Zo heb je dus altijd aan beide kanten winnaars en verliezen.

Is crypto trading winstgevend?
Crypto trading kan erg winstgevend zijn. Waarschijnlijk heb je zelf al veel verhalen gehoord over mensen die erg rijk zijn geworden door crypto trading. Dit komt doordat de waarde van cryptocurrencies kan stijgen en dalen. Zo kon je ooit Bitcoin voor 100 dollar per stuk kopen. Nu (februari 2021) kost een Bitcoin zeker 45.000 dollar.

Wanneer je dus 100 Bitcoins had gekocht voor 100 dollar per stuk, en je deze nu zou verkopen, had je een winst van 4.5 miljoen dollar gemaakt. Echter is het niet zo dat iedereen die begint met crypto trading rijk wordt. Dit zijn vaak maar een paar verhalen, en soms zijn ze niet eens realistisch.

Er zijn namelijk ook veel verhalen van mensen die veel geld zijn verloren met crypto trading. Deze mensen hebben veel geld geïnvesteerd in crypto, waarna hun verwachtingen niet uitkwamen. Vervolgens verkochten ze hun cryptomunten met verlies, en zijn ze dus hun geld kwijtgeraakt. Ook dit zijn de realistische verhalen die crypto trading kent. Het is belangrijk om te weten dat je ook veel geld kunt verliezen wanneer je begint met crypto trading.

Je hebt de introductie les afgerond! Wil je echt aan de slag met trading? Leren om met minder risico en meer winst te investeren? Start dan direct met de lessen van bitcoinlessen.nl!

lessen starten