Wat is cryptocurrency?

Wat is cryptocurrency nou eigenlijk? En waarom is er de laatste tijd zo’n bizarre hype omtrent cryptocurrency ontstaan?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de waarde van cryptocurrency de laatste tijd behoorlijk in de lift zit. Er zijn tal van mensen miljonair (of zelfs miljardair) door cryptomunten als de Bitcoin geworden – maar er zijn uiteindelijk maar weinig mensen die écht begrijpen wat cryptocurrency zijn.

Als jij bij deze cursus terecht bent gekomen, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar meer informatie over cryptocurrency. Je hebt er de laatste tijd veel over gehoord, maar je wilt nou eigenlijk ook wel weten wat deze zijn én – nog belangrijker – hoe je er ook geld mee kunt verdienen.

Cryptocurrency zijn kort gezegd digitale munten, die zonder de tussenkomst van een bank (of andere derde partij) naar elkaar over gemaakt kunnen worden.

De bekendste (en de eerste) cryptocurrency is ongetwijfeld de Bitcoin, welke is uitgevonden door de anonieme Satoshi Nakamoto; hij vond niet alleen de Bitcoin uit, maar ook het achterliggende netwerk, namelijk de blockchain waarop de cryptocurrency ‘draaien’.